Αποκατάσταση Μαστών

Η αποκατάσταση ενός μαστού που έχει αφαιρεθεί λόγω καρκίνου ή άλλης ασθένειας είναι μια από τις διαθέσιμες χειρουργικές διαδικασίες σήμερα. Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και τα σύγχρονα ενθέματα έχουν καταστήσει πιθανό για τους χειρουργούς να δημιουργήσουν ένα στήθος που μπορεί να μοιάζει στη μορφή και την εμφάνιση με ένα φυσικό στήθος. Συχνά, η αποκατάσταση είναι δυνατή αμέσως μετά από την μαστεκτομή, ούτως ώστε ο ασθενής να ξυπνά από το χειρουργείο με ένα υποκατάστατο μαστού ήδη στη θέση του μαστού που αφαιρέθηκε χωρίς να χρειασθεί να βιώσει την εμπειρία της ολικής έλλειψης του στήθους. Αλλά λάβετε υπόψη ότι η αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή δεν είναι μια απλή διαδικασία. Υπάρχουν συχνά πολλές επιλογές και πρέπει να τις συζητήσετε διεξοδικά με το γιατρό σας.
Οι περισσότερες ασθενείς μετά από μαστεκτομή είναι ιατρικά κατάλληλες για αποκατάσταση, πολλές μάλιστα ταυτόχρονα με την αφαίρεση

του στήθους. Οι καλύτεροι υποψήφιοι, εντούτοις, είναι γυναίκες στις οποίες ο καρκίνος, στο βαθμό που μπορεί να καθοριστεί, φαίνεται να αφαιρείται με τη μαστεκτομή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να καθυστερήσει η αποκατάσταση. Πολλές γυναίκες δεν είναι έτοιμες να συγκρίνουν όλες τις επιλογές αποκατάστασης ενώ αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τη διάγνωση του καρκίνου. Άλλες απλά δεν θέλουν να έχουν άλλη χειρουργική επέμβαση από αυτήν που είναι απολύτως απαραίτητη. Μερικές ασθενείς μπορεί να ενθαρρυνθούν από τους χειρουργούς τους να περιμένουν, ιδιαίτερα εάν για την αποκατάσταση προγραμματισθεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία. Οι γυναίκες με συνοδά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή πίεση αίματος ή το κάπνισμα, μπορούν επίσης να περιμένουν. Εν πάση περιπτώσει, η ορθή ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις επιλογές αποκατάστασης, μπορούν να βοηθήσουν να προετοιμασθεί η ασθενής για τη μαστεκτομή με μια θετικότερη προοπτική για το μέλλον.
 
Ουσιαστικά οποιαδήποτε γυναίκα που πρέπει να χάσει το στήθος της εξαιτίας του καρκίνου μπορεί να το αποκαταστήσει μέσω μιας επανορθωτικής χειρουργικής επέμβασης
Η αποκατάσταση δεν έχει καμία γνωστή επίδραση στην υποτροπή της ασθένειας στο στήθος, ούτε παρεμποδίζει γενικά τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία εάν υποτροπιάσει ο καρκίνος. Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει τη συνέχιση του ελέγχου με μαστογραφίες και στο αναδημιουργημένο και στο κανονικό στήθος. Εάν η αποκατάσταση σας περιλαμβάνει ένα ένθεμα, πρέπει οι τεχνικοί των μαστογραφιών να είναι πεπειραμένοι στις ειδικές τεχνικές που χρειάζονται για να ληφθεί μια αξιόπιστη ακτινογραφία ενός στήθους που αναδημιουργήθηκε με ένα ένθεμα.
 
Αποκατάσταση με κρημνούς
Μια εναλλακτική προσέγγιση στην αποκατάσταση του μαστού αποτελεί και η χρήση ιστών που λαμβάνεται από άλλα μέρη του σώματος, όπως η πλάτη, η κοιλία, ή οι γλουτοί. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι πιο σύνθετος από την διάταση ιστών. Ουλές θα υπάρχουν και στο σημείο από όπου λαμβάνεται ο ιστός για την αποκατάσταση. Η μετεγχειρητική πορεία διαρκεί περισσότερο αλλά μακροχρόνια τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και το στήθος έχει πιο φυσικό σχήμα.
 
Συμπληρωματικές επεμβάσεις
Αυτές οι επεμβάσεις είναι πιο απλές από την αρχική και περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του διατατήρα με ένα μόνιμο ένθεμα, τη δημιουργία νέας θηλής καθώς και επέμβαση ανόρθωσης ή μείωσης στον άλλο μαστό για να επιτευχθεί συμμετρία.
 

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία