Η αποκατάσταση ενός μαστού που έχει αφαιρεθεί λόγω καρκίνου ή άλλης ασθένειας είναι μια από τις διαθέσιμες χειρουργικές διαδικασίες σήμερα. Οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και τα σύγχρονα ενθέματα έχουν καταστήσει πιθανό για τους χειρουργούς να δημιουργήσουν ένα στήθος που μπορεί να μοιάζει στη μορφή και την εμφάνιση με ένα φυσικό στήθος. Συχνά, η αποκατάσταση είναι δυνατή αμέσως μετά από την μαστεκτομή, ούτως ώστε ο ασθενής να ξυπνά από το χειρουργείο με ένα υποκατάστατο μαστού ήδη στη θέση του μαστού που αφαιρέθηκε χωρίς να χρειασθεί να βιώσει την εμπειρία της ολικής έλλειψης του στήθους. Αλλά λάβετε υπόψη ότι η αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή δεν είναι μια απλή διαδικασία. Υπάρχουν συχνά πολλές επιλογές και πρέπει να τις συζητήσετε διεξοδικά με το γιατρό σας.
Οι περισσότερες ασθενείς μετά από μαστεκτομή είναι ιατρικά κατάλληλες για αποκατάσταση, πολλές μάλιστα ταυτόχρονα με την αφαίρεση

Οι σπίλοι, (κοινώς «ελιές»), αποτελούν ανάλογα με την υφή τους προβλήματα του δέρματος που οφείλονται σε διάφορες αιτίες και μπορεί να εξελιχθούν ανάλογα. Υπάρχουν οι σπίλοι οι οποίοι έχουν διαταραχή στη μετανάστευση των μελανοκυττάρων και ονομάζονται μελαγχρωματικοί και άλλες κατηγορίες στις οποίες τα μελανοκύτταρα δεν συμμετέχουν. Οι μελαγχρωματικοί σπίλοι πρέπει να ελέγχονται κλινικά και αν υπάρχει υποψία ως προς την εικόνα τους να αφαιρούνται με την κλασική μέθοδο και να αποστέλλονται για βιοψία με σκοπό την ιστολογική διάγνωση. Όταν οι σπίλοι αυτοί αφαιρούνται, υπάρχει πιθανότητα να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον και να σωθούν ζωές, διότι ορισμένοι από αυτούς, αν παραμείνουν, εξελίσσονται  πιθανόν σε μελάνωμα.
Έχει μεγάλη σημασία η ευαισθητοποίηση του κοινού στο πρόβλημα αυτό και η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό για την κλινική διάγνωση. Οι σπίλοι που δεν είναι

Το έγκαυμα είναι η καταστροφή κάποιων ή όλων των στοιβάδων του δέρματος από την επίδραση εξωτερικών αιτίων που χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοκρασία (φωτιά, καυτό νερό, καυτός αέρας, πηγές εκπομπής θερμότητας) ή καυστική δράση (χημικά προϊόντα κ.λ.π).
Αποτελεί, στην οξεία του φάση, μία πολυσυστηματική νόσο που επηρεάζει συνολικά τον οργανισμό (νεφρική, ηπατική, αναπνευστική λειτουργία) και ανάλογα με την βαρύτητα του, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του εγκαυματία ασθενούς.
Η πλαστική χειρουργική ασχολείται τόσο με την αντιμετώπιση της οξείας φάσης του εγκαύματος όσο και με την αποκατάσταση της όψιμης φάσης με όλα τα συνοδά προβλήματα που αυτή δημιουργεί.
Τα συχνότερα προβλήματα στην όψιμη

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της πλαστικής χειρουργικής αποτελούν οι διάφοροι όγκοι που εμφανίζονται στο δέρμα, είτε αυτοί είναι καλοήθεις είτε κακοήθεις.
Είναι με σιγουριά οι συχνότεροι όγκοι στον άνθρωπο. Η αιτιολογία τους ποικίλλει πολύ, όσο και η εμφάνιση τους. Η αντιμετώπιση τους είναι σχεδόν πάντα η αφαίρεση τους και η ιστολογική εξέταση του αφαιρεθέντος υλικού.
Η αυξημένη επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω των σοβαρών κλιματολογικών αλλαγών, έχει δυστυχώς αυξήσει την συχνότητα εμφάνισης των κακοηθών όγκων του δέρματος στον άνθρωπο. Μεγάλη προσπάθεια έχει αναληφθεί από επιστημονικές εταιρείες για την ενημέρωση του κοινού με σκοπό την προφύλαξη από τον ήλιο που αποτελεί την βασικότερη αιτία εμφάνισης αυτών των όγκων.
Το μελάνωμα, τα ακανθοκυτταρικά και τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα είναι οι συχνότερα εμφανιζόμενοι όγκοι του δέρματος. Η έγκαιρη διάγνωση

Ευρυαγγείες κάτω άκρων
Οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς στην αισθητική Ιατρική και είναι ένα πρόβλημα αισθητικής φύσεως μόνον, χωρίς να δημιουργεί κάποιο λειτουργικό πρόβλημα σε όποιον τις έχει.
Είναι αγγεία τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι τόσο λεπτά ώστε να μην φαίνονται, όμως για κάποιους λόγους αυξάνεται η διάμετρος τους και γίνονται ορατά.
Οι ευρυαγγείες βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα και συνεπώς όσο πιο σκούρα είναι η επιδερμίδα τόσο λιγότερο θα φαίνονται. Γι’αυτό και οι ευρυαγγείες είναι ένα πρόβλημα που αισθητικά απασχολεί κυρίως τα ανοιχτόχρωμα

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία