Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία που μπορεί να σμιλεύσει το σώμα με την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από συγκεκριμένες περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, οι βραχίονες, το πηγούνι, τα μάγουλα και ο λαιμός. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, η λιποαναρρόφηση (που είναι επίσης γνωστή και ως λιποπλαστική ή λιπογλυπτική) ωφελήθηκε από διάφορες νέες ανακαλύψεις και μεθόδους. Σήμερα, διάφορες τεχνικές, όπως η λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια υπερήχων και η οιδηματώδης τεχνική διήθησης, βοηθούν πολλούς πλαστικούς χειρουργούς να παρέχουν σε επιλεγμένους ασθενείς πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα και γρηγορότερους χρόνους επανόδου στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αν και κανένας τύπος λιποαναρρόφησης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σωστή διατροφή και την άσκηση, η

λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρέσει το λίπος από περιοχές όπου αυτό επιμένει.
Στην αρχική επίσκεψη, ο χειρουργός θα αξιολογήσει την υγεία σας, θα διαπιστώσει τα σημεία όπου βρίσκεται η περίσσεια του λίπους και θα εκτιμήσει την ελαστικότητα του δέρματος σας. Ο γιατρός θα σας αναλύσει ποια μέθοδος είναι η πιο κατάλληλη για σας.
Παραδείγματος χάριν, εάν θεωρείτε ότι χρειάζεστε λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, μπορεί ο χειρουργός να διαπιστώσει ότι μια κοιλιοπλαστική θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα σας.
Να είστε ειλικρινείς στη συζήτηση των προσδοκιών σας με το χειρουργό σας. Πρέπει να είναι και εκείνος εξίσου ειλικρινής με εσάς, περιγράφοντας τη διαδικασία λεπτομερώς και εξηγώντας τους κινδύνους και τους περιορισμούς της.
  Είναι σημαντικό ο γιατρός σας να είναι πλαστικός χειρουργός και μάλιστα μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Αυτό διασφαλίζει για εσάς την απαραίτητη εκπαίδευση του χειρουργού σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας.
Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η λιποαναρρόφηση ποικίλλει. Εξαρτάται κυρίως από την έκταση της περιοχής που θα γίνει η λιποαναρρόφηση και την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί.
Κατά τη λιποαναρρόφηση εντοπισμένες εναποθέσεις λίπους αφαιρούνται σε μια ή περισσότερες περιοχές του σώματος. Μέσω μιας μικρής τομής, ένας στενός σωλήνας (ή κάνουλα) εισέρχεται κάτω από το δέρμα και με παλινδρομικές κινήσεις σπάει τα λιποκύτταρα και ταυτόχρονα αναρροφά τα κομμάτια τους.
Μαζί με το λίπος αφαιρούνται και σωματικά υγρά τα οποία πρέπει να αναπληρώνονται με ορό από τη φλέβα. Γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητο η επέμβαση να γίνεται σε νοσοκομείο και υπό άμεση ιατρική παρακολούθηση.
 
Παραλλαγές της τεχνικής
Η βασική τεχνική λιποαναρρόφηση, όπως περιγράφεται ανωτέρω, χρησιμοποιείται στους περισσότερους ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία.
Διάφορες παραλλαγές έχουν εισαχθεί με την πάροδο των ετών:
•    Η οιδηματώδης τεχνική έγχυσης αναπτύχθηκε για να μειώσει την απώλεια υγρών κατά τη λιποαναρρόφηση. Πριν από την έναρξη του χειρουργείου κάποια συγκεκριμένη ποσότητα υγρού εγχύεται στο λίπος που πρόκειται να αναρροφηθεί. Αυτό διευκολύνει τη δίοδο της κάνουλας αναρρόφησης και μειώνει την απώλεια σωματικών υγρών.
•    Η λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια υπερήχων χρησιμοποιεί την ενέργεια υπερηχητικών κυμάτων (που μεταφέρονται μέσω της κάνουλας) για να καταστρέψει τα λιποκύτταρα πιο εύκολα και στη συνέχεια να τα αναρροφήσει. Χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία σε δύσκολες περιοχές όπως η πλάτη, η γυναικομαστία στους άνδρες ή σε διόρθωση αποτελεσμάτων παλαιάς λιποαναρρόφησης.
 
Θα δείτε μια αξιοπρόσεχτη διαφορά στη μορφή και το σχήμα του σώματος σας αρκετά σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εντούτοις, η βελτίωση θα γίνει ακόμα προφανέστερη μετά από περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες, όταν υποχωρήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του πρηξίματος.

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία