Ανόρθωση Μαστών

Με τα χρόνια, παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και φυσικά η δύναμη της βαρύτητας αφήνουν το στίγμα τους στο στήθος μιας γυναίκας. Δεδομένου ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, τα στήθη χάνουν συχνά τη μορφή και τη σταθερότητα τους και αρχίζουν να κρεμούν. Η ανόρθωση μαστών ή μαστοπηξία, είναι μια χειρουργική διαδικασία για να σηκώσει και να αναδιαμορφώσει τα κρεμασμένα – χαλαρωμένα στήθη. Καμία χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί μόνιμα να αναστείλει τα αποτελέσματα της βαρύτητας. Η μαστοπηξία μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος της θηλαίας άλω, το

σκοτεινότερο δέρμα που περιβάλλει τη θηλή. Εάν τα στήθη σας είναι μικρά ή έχουν χάσει τον όγκο τους (παραδείγματος χάριν, μετά από μια εγκυμοσύνη) ενθέματα σιλικόνης σε συνδυασμό με μαστοπηξία μπορούν να αυξήσουν τόσο το μέγεθος όσο και τη σπαργή.
Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται συνήθως στις γυναίκες με τα μικρά, χαλαρωμένα στήθη. Οποιουδήποτε μεγέθους στήθος μπορεί να ανορθωθεί, αλλά τα αποτελέσματα δεν μπορούν να διαρκέσουν τόσο πολύ στα μεγάλα και βαριά στήθη.
Πολλές γυναίκες επιδιώκουν τη μαστοπηξία επειδή η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός τις έχουν αφήσει με χαλαρωμένο δέρμα και λιγότερο όγκο στα στήθη τους. Εντούτοις, εάν προγραμματίζετε να κάνετε περισσότερα παιδιά, καλύτερα θα ήταν να αναβληθεί η μαστοπηξία. Ενώ δεν υπάρχει κανένας ειδικός κίνδυνος που να έχει επιπτώσεις στις μελλοντικές εγκυμοσύνες (παραδείγματος χάριν, η μαστοπηξία συνήθως δεν παρεμποδίζει το θηλασμό), η εγκυμοσύνη είναι πιθανό να διατείνει τα στήθη σας πάλι και να αντισταθμίσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας.
 
Είναι σημαντικό να συζητηθούν με ειλικρίνεια οι προσδοκίες σας με το χειρουργό σας καθώς και να ακούσετε προσεκτικά και την άποψη του. Κάθε ασθενής – και κάθε χειρουργός, επίσης – έχει μια διαφορετική άποψη για το τι είναι ένα επιθυμητό μέγεθος και σχήμα για το στήθος.
Ο χειρουργός θα εξετάσει τα στήθη σας και θα τα μετρήσει ενώ κάθεστε ή στέκεστε. Θα συζητήσει τις διάφορες παραμέτρους που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη διαδικασία – όπως η ηλικία σας, το μέγεθος και η μορφή των μαστών σας, η κατάσταση του δέρματος σας – και εάν η τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης είναι ενδεδειγμένη. Οι θηλές θα μετακινηθούν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και θα είναι τελικά περίπου στο ίδιο ύψος με την πτυχή κάτω από το στήθος σας.

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία