Lifting

Όσο οι άνθρωποι γερνούν, οι επιπτώσεις της βαρύτητας, της έκθεσης στον ήλιο, και του στρες της καθημερινής ζωής μπορούν να φανούν στα πρόσωπα τους. Βαθιές ρυτίδες σχηματίζονται μεταξύ της μύτης και του μάγουλου, το οβάλ του προσώπου χάνει το σχήμα του και κρεμάει, πτυχές και εναποθέσεις λίπους εμφανίζονται γύρω από το λαιμό.

Το facelift (τεχνικά γνωστό ως ρυτιδεκτομή) δεν μπορεί να σταματήσει την διαδικασία γήρανσης. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να «γυρίσει πίσω το ρολόι», βελτιώνοντας τα πιο ορατά σημάδια της γήρανσης με την αφαίρεση του υπερβολικού λίπους και δέρματος, τη σύσφιγξη των μυών, και την ανακατανομή του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό. Το facelift μπορεί και να συνοδεύεται από άλλες διαδικασίες όπως για παράδειγμα τη βλεφαροπλαστική ή τη ρινοπλαστική.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για facelift είναι άνδρες ή γυναίκες των οποίων το πρόσωπο και ο λαιμός έχει αρχίσει να κρεμάει, αλλά των οποίων επίσης το δέρμα έχει ακόμα ελαστικότητα και η δομή των οστών του προσώπου είναι ισχυρή και καθορισμένη με σαφήνεια. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεταξύ 40 και 60 ετών, αλλά το facelift μπορεί να γίνει επιτυχώς και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

Το facelift μπορεί να κάνει κάποιον να φαίνεται νεότερος και πιο φρέσκος, ταυτόχρονα να ενισχύσει και την αυτοπεποίθηση του. Δεν μπορεί όμως να δώσει συνολικά μια διαφορετική εμφάνιση, ούτε μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία και τη ζωτικότητα της νιότης. Προτού αποφασίσετε να υποβληθείτε στην επέμβαση, σκεφτείτε προσεκτικά τις προσδοκίες σας και συζητήστε τις με το χειρουργό σας.

 

Όταν το facelift εκτελείται από έναν καταρτισμένο πλαστικό χειρουργό, οι επιπλοκές είναι σπάνιες και συνήθως δευτερεύουσες. Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ανατομία τους, στις φυσικές αντιδράσεις τους και στις ικανότητες επούλωσης, συνεπώς το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ απολύτως προβλέψιμο.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές του χειρουργού σας τόσο πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι κίνδυνοι μειώνονται στο ελάχιστο.

 

Το facelift είναι πολύ εξατομικευμένη επέμβαση. Στην πρώτη επίσκεψη ο χειρουργός θα αξιολογήσει το πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των μυών και του σκελετού, και θα συζητήσει τους στόχους σας για το συγκεκριμένο χειρουργείο.

Ο χειρουργός θα σας κάνει ερωτήσεις πάνω στο ιατρικό σας ιστορικό, ώστε να αποκλείσει τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκληθούν λόγω αυτού κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Παράδειγμα τέτοιο είναι η υψηλή πίεση στο αίμα, προβλήματα με την πηκτικότητα του αίματος ή τάση για υπερτροφικές ουλές. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στο χειρουργό σας εάν καπνίζετε ή παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα, ειδικά ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα που έχουν επιπτώσεις στην πήξη του αίματος.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε facelift, ο χειρουργός θα σας εξηγήσει τις τεχνικές και την αναισθησία που θα χρησιμοποιήσει, το που και πότε θα γίνει η επέμβαση, τους κινδύνους και τα αναμενόμενα έξοδα. Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη διαδικασία.

 

Προετοιμασία για το χειρουργείο

Ο χειρουργός σας θα σας δώσει τις συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για την επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγιών για τη διατροφή, το κάπνισμα και τη λήψη ή αποφυγή ορισμένων βιταμινών και φαρμάκων. Αν ακολουθήσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες, θα συμβάλει αυτό στο να κυλήσει πιο ομαλά η χειρουργική επέμβαση. Εάν καπνίζετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σταματήσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα ή δύο πριν και μετά από την επέμβαση. Το κάπνισμα εμποδίζει τη ροή αίματος στο δέρμα και μπορεί να παρεμποδίσει την επούλωση του προσώπου σας.

Καλό θα ήταν να έχετε λίγο μακριά μαλλιά όταν κάνετε το χειρουργείο ώστε να κρύβουν τις τομές κατά τη διάρκεια της επούλωσης.
Φροντίστε να υπάρχει κάποιος να σας οδηγήσει σπίτι μετά από την επέμβαση.

Η θεραπεία έχει την έγκριση της FDA

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία