Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η απώλεια των τριχών είναι αποτέλεσμα πρώτιστα  ενός συνδυασμού γήρανσης, αλλαγής στις ορμόνες και οικογενειακού ιστορικού φαλάκρας. Κατά κανόνα, όσο νωρίτερα αρχίζει η απώλεια των τριχών, τόσο μεγαλύτερη είναι και η τελική έκταση της φαλάκρας. Απώλεια τριχών μπορεί επίσης να προκληθεί από εγκαύματα ή κάποιο τραύμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της τριχοφυΐας θεωρείται επανορθωτική επέμβαση.
Καλό είναι να γνωρίζετε πως η μεταμόσχευση τριχών είναι μια επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία από κατάλληλα εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρουργούς.
Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση σας, αλλά αυτό

δεν σημαίνει πως θα σας δημιουργήσει το ιδανικό στυλ μαλλιών. Προτού αποφασίσετε να υποβληθείτε στην επέμβαση, σκεφτείτε προσεκτικά τις προσδοκίες σας και συζητήστε τις με το χειρουργό σας.
Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι όλες οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών χρησιμοποιούν την υπάρχουσα τριχοφυΐα σας. Δεν χρησιμοποιούνται τρίχες από άλλους ανθρώπους.
Οι υποψήφιοι μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει να έχουν υγιή τριχοφυΐα στο πίσω μέρος και τα πλάγια του κεφαλιού για να χρησιμεύσουν ως δότριες περιοχές τριχών. Άλλοι παράγοντες, όπως το χρώμα της τρίχας, η υφή της, το πόσο σπαστές και κατσαρές είναι οι τρίχες μπορούν επίσης να έχουν επιπτώσεις στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη μεταμόσχευση μαλλιών. Μερικές φορές, δύο ή περισσότερες τεχνικές χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Θυμηθείτε, υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να επιτευχθεί. Ένα άτομο με πολύ λίγα μαλλιά δεν πρέπει να ενθαρρυνθεί και να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών.
 
Υπολογίζεται ότι μία στις πέντε γυναίκες θα υποστεί σε κάποιο βαθμό απώλεια τριχοφυΐας που οφείλεται συνήθως στη γήρανση, σε διάφορες ασθένειες, σε ορμονικές αλλαγές μετά από την εμμηνόπαυση, κτλ. Στις γυναίκες συνήθως παρατηρείται μια λέπτυνση των τριχών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής παρά απώλεια τριχών σαν μπαλώματα όπως παρατηρείται στους άνδρες.
 Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να είναι η απάντηση για εκείνες που αισθάνονται πως αυτού του είδους η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Και στην περίπτωση των γυναικών είναι απαραίτητο να υπάρχει καλή δότρια περιοχή. Δηλαδή πρέπει τα πίσω και πλάγια μαλλιά να είναι γερά και πυκνά για να καλυφθούν οι προβληματικές περιοχές.
Η μεταμόσχευση μαλλιών δε θα επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση της τριχοφυΐας, αλλά θα βελτιώσει σημαντικά το ήδη υπάρχον πρόβλημα.
 

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία