Κλασική Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που αναδιαμορφώνει τη μύτη, μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Με τη ρινοπλαστική μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί το μέγεθος της μύτης, να αλλάξει η μορφή της άκρης ή της ράχης της μύτης, να στενέψουν τα ρουθούνια ή να αλλάξει η γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Μπορεί επίσης να διορθωθεί μια ατέλεια εκ γενετής ή ένας τραυματισμός. Τέλος μπορεί να διαμορφωθεί το διάφραγμα και να αποκατασταθεί η ρινική αναπνοή.
Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει για λόγους αισθητικούς, επανορθωτικούς, να διορθώσει εκ γενετής ατέλειες ή προβλήματα που σχετίζονται με την αναπνοή.
Η ηλικία μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο. Πολλοί χειρουργοί προτιμούν να μην χειρουργούν

στην εφηβική ηλικία, προτού ολοκληρωθεί η ανάπτυξη. Επίσης είναι σημαντικό να εξετάζεται η κοινωνική και συναισθηματική κατάσταση των νέων ατόμων. Τέλος ο ιατρός πρέπει να διαπιστώσει αν την επέμβαση επιθυμεί πραγματικά ο έφηβος ή περισσότερο οι γονείς του.
 
Όταν η ρινοπλαστική εκτελείται από έναν καταρτισμένο πλαστικό χειρουργό, οι επιπλοκές είναι σπάνιες και συνήθως δευτερεύουσες.
Οι κίνδυνοι μειώνονται δραστικά αν ο ασθενής ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του χειρουργού τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση.
Η επέμβαση γίνεται στους ιστούς της μύτης μέσα από τα ρουθούνια, οπότε δεν υπάρχει κανένα ορατό σημάδι.
 
Η ρινοπλαστική διαρκεί συνήθως μία ή δύο ώρες, αν και οι περίπλοκες διαδικασίες αποκατάστασης της μύτης (ειδικά μετά από τραυματισμούς) μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το δέρμα της μύτης αποχωρίζεται από το σκελετό της (οστά και χόνδρος) και αυτός με τη σειρά του διαμορφώνεται στο επιθυμητό σχήμα.
Οι περισσότερες ρινοπλαστικές γίνονται με την τομή να βρίσκεται μέσα στα ρουθούνια και έτσι δεν φαίνεται απολύτως τίποτα εξωτερικά. Όταν η επέμβαση απαιτεί σύνθετους χειρισμούς, τότε γίνεται μια μικρή εξωτερική τομή ανάμεσα στα δύο ρουθούνια.
Όταν η επέμβαση είναι πλήρης, ένας νάρθηκας εφαρμόζεται εξωτερικά και ειδικές γάζες μέσα στα ρουθούνια για να βοηθήσουν τη μύτη να διατηρήσει τη νέα μορφή της καθώς και να σταματήσουν την αιμορραγία του χειρουργείου.
 
  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία