Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που αναδιαμορφώνει τη μύτη, μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Με τη ρινοπλαστική μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί το μέγεθος της μύτης, να αλλάξει η μορφή της άκρης ή της ράχης της μύτης, να στενέψουν τα ρουθούνια ή να αλλάξει η γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Μπορεί επίσης να διορθωθεί μια ατέλεια εκ γενετής ή ένας τραυματισμός. Τέλος μπορεί να διαμορφωθεί το διάφραγμα και να αποκατασταθεί η ρινική αναπνοή.
Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει για λόγους αισθητικούς, επανορθωτικούς, να διορθώσει εκ γενετής ατέλειες ή προβλήματα που σχετίζονται με την αναπνοή.
Η ηλικία μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο. Πολλοί χειρουργοί προτιμούν να μην χειρουργούν

Η μύτη ίσως αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του προσώπου. Μια «άσχημη» μύτη μπορεί να στιγματίσει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή. Η πλαστική χειρουργική έχει τη δυνατότητα να αλλάξει επιτυχώς αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου και η ρινοπλαστική είναι μια από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις. Ταυτόχρονα πολλές φορές διαμορφώνεται και το ρινικό διάφραγμα και αποκαθίσταται και η λειτουργία της αναπνοής.
Η ρινοπλαστική όμως είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο με γενική αναισθησία και διαθέτει και μια σχετικά μακρόχρονη περίοδο επανόδου με πρηξίματα, μελανιές, νάρθηκα στη μύτη κλπ. Αυτό πολλές φορές αποτελεί εμπόδιο για κάποιο άνθρωπο να υποβληθεί στην επέμβαση, γιατί φοβάται την όλη διαδικασία της επέμβασης και του μετά.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται το επιπλέον δέρμα και λίπος από τα βλέφαρα.. Mπορεί να διορθώσει τα χαλαρωμένα άνω βλέφαρα και τις «σακούλες» από τα κάτω, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που καθιστούν το βλέμμα σας γερασμένο και κουρασμένο.
 Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις όπως το facelift και θα βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση σας. Προτού αποφασίσετε να υποβληθείτε

Τα αφεστώτα ώτα (τα πεταχτά αυτιά δηλαδή), διορθώνονται χειρουργικά με την κλασική επέμβαση της ωτοπλαστικής η οποία όμως δεν παύει να είναι μια επέμβαση. Αυτό σημαίνει νοσοκομείο, αναισθησία, ράμματα, πιθανώς πόνο κτλ.
Για ορισμένους αυτά μπορεί να ακούγονται ως φυσιολογικά από τη στιγμή που κάποιος επιθυμεί να χειρουργηθεί, υπάρχει όμως κόσμος που και μόνο η ιδέα του χειρουργείου, του νοσοκομείου, της ένεσης ή των ραμμάτων τον τρομοκρατεί.

Η απώλεια των τριχών είναι αποτέλεσμα πρώτιστα  ενός συνδυασμού γήρανσης, αλλαγής στις ορμόνες και οικογενειακού ιστορικού φαλάκρας. Κατά κανόνα, όσο νωρίτερα αρχίζει η απώλεια των τριχών, τόσο μεγαλύτερη είναι και η τελική έκταση της φαλάκρας. Απώλεια τριχών μπορεί επίσης να προκληθεί από εγκαύματα ή κάποιο τραύμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της τριχοφυΐας θεωρείται επανορθωτική επέμβαση.
Καλό είναι να γνωρίζετε πως η μεταμόσχευση τριχών είναι μια επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία από κατάλληλα εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρουργούς.
Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση σας, αλλά αυτό

Όσο οι άνθρωποι γερνούν, οι επιπτώσεις της βαρύτητας, της έκθεσης στον ήλιο, και του στρες της καθημερινής ζωής μπορούν να φανούν στα πρόσωπα τους. Βαθιές ρυτίδες σχηματίζονται μεταξύ της μύτης και του μάγουλου, το οβάλ του προσώπου χάνει το σχήμα του και κρεμάει, πτυχές και εναποθέσεις λίπους εμφανίζονται γύρω από το λαιμό.

Το facelift (τεχνικά γνωστό ως ρυτιδεκτομή) δεν μπορεί να σταματήσει την διαδικασία γήρανσης. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να «γυρίσει πίσω το ρολόι», βελτιώνοντας τα πιο ορατά σημάδια της γήρανσης με την αφαίρεση του υπερβολικού λίπους και δέρματος, τη σύσφιγξη των μυών, και την ανακατανομή του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό. Το facelift μπορεί και να συνοδεύεται από άλλες διαδικασίες όπως για παράδειγμα τη βλεφαροπλαστική ή τη ρινοπλαστική.

Dr Σπυρίδων Βλάχος

Ο Dr Σπυρίδων Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ωράριο Ιατρείου

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Επικοινωνία

Για την επικοινωνία με το ιατρείο μας, χρησιμοποιήστε είτε τη φόρμα επικοινωνίας είτε έναν απο τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.          : +30 210 8828402
Mail           : hello@soyoucult.com
Διεύθυνση :
Ζαΐμη 37 - Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Socials       :

 

 

Τοποθεσία